رویدادها و تحولات اخیر در نظام اقتصادی جهان، افزایش نگرانی و ترس از ایجاد رکود اقتصادی گسترده دیگری را پس از بحران مالی سال 2008 به همراه داشته است. آینده و چشم انداز اقتصادی آمریکا به عنوان بزرگترین نظام اقتصادی جهان چندان امیدوار کننده نبوده و بحران بدهی های اروپا با گذشت زمان شرایط حادتری را پیدا می کند. میزان کسری بودجه کشورها در کنار کاهش رشد اقتصادی نیز احتمال ایجاد رکود اقتصادی گسترده را افزایش داده است.

از این رو با نگاهی به آینده کسب آمادگی در برابر آنچه که در مرحله بعد رخ خواهد داد از اهمیت بسیاری چه برای سرمایه گذاران و چه برای مردم عادی برخوردار شده است. توجه و بررسی دقیق شرایط مالی می تواند این مساله را مشخص کند که آیا به اقدامی در راستای آماده سازی خود برای رکود اقتصادی احتمالی نیاز دارید یا خیر. در ادامه چند نکته را که می توانند آمادگی لازم برای مقابله با بی ثباتی های اقتصادی را فراهم کنند، معرفی می کنیم.

ایجاد تنوع در منابع درآمد

بسیاری از مردم جهان تنها به یک منبع درآمد ثابت برای تامین هزینه های خود متکی هستند. این مساله در زمان بروز بحران و رکود اقتصادی می تواند چالش های بسیاری را برای آنها در پی داشته باشد. از این رو تنوع بخشی به منابع درآمدی قبل از مواجه با رکود اقتصادی می تواند ایده بسیار خوبی باشد. با انجام این کار در صورتی که منبع درآمد اصلی فرد با مشکل مواجه شود منابع دیگری را برای پشتیبانی و تامین هزینه های خود در اختیار خواهد داشت.

انجام سرمایه گذاری در زمان های مناسب

در شرایط فعلی مدیریت امور مالی و سرمایه گذاری در زمان هایی که با کاهش قیمت مواجه هستیم می تواند افزایش پیدا کند. در خلال رکود اقتصادی و با توجه به کاهش قیمت می توان در بازار بورس به فعالیت پرداخت و یا در حوزه های دیگر سرمایه گذاری کرد. البته این اقدام ها باید آگاهانه و با کسب اطلاعات لازم صورت پذیرد. استفاده از فرصت های این چنینی می تواند مشکلات و بحران های بالقوه را به منابع درآمد و سود مبدل سازد.

اختصاص بودجه اضطراری

اگر نشانه های ایجاد رکود اقتصادی افزایش یافته و گمان می کنید هیچ راهی برای اجتناب از آن وجود ندارد، اختصاص بودجه اضطراری از اهمیت بسیاری برخوردار می شود. در زمان رکود اقتصادی پیش بینی آینده کار آسانی نمی باشد و امکان بروز تحولات مختلفی مانند از دست دادن شغل و سرمایه، کاهش ساعات کاری و یا میزان درآمد وجود دارد. از این رو بودجه اضطراری می تواند آرامش فکری بیشتری را ایجاد کرده و حامی امور مالی افراد باشد.

پرداخت بدهی ها

پرداخت بدهی ها قبل از آغاز رکود اقتصادی تعهدات مالی و زمانی کمتری را برای فرد به همراه خواهد داشت. از این رو در زمان بروز بحران نگرانی کمتری نسبت به کاهش درآمد و یا اعتبار خواهید داشت.

کاهش هزینه ها

کاهش هزینه های اضافی و غیر ضروری و افزایش پس انداز یکی دیگر از مواردی است که می تواند قبل و در زمان رکود اقتصادی مورد استفاده قرار بگیرد. مسلما با کاهش هزینه ها، در زمان رکود و کاهش درآمد با چالش های کمتری مواجه خواهید شد.

نکاتی که در بالا به آنها اشاره شد نه تنها اقدام هایی موثر در زمان رکود و بحران اقتصادی هستند بلکه در هر زمان و شرایط دیگری نیز می توانند مورد استفاده قرار بگیرند. این موارد راهبردهایی مناسب در راستای ایجاد موقعیت و شرایط مالی بهتر بدون در نظر گرفتن تحولات نظام اقتصادی محسوب می شوند.

افزایش دارایی و پول و ایجاد ثبات اقتصادی شخصی از جمله نتایج عمل به این نکات محسوب می شوند. حتی اگر طی چند ماه آینده با رکود اقتصادی گسترده مواجه نشویم، این احتمال همواره با نظام اقتصادی جهان همراه خواهد بود. در نتیجه بهبود و تقویت شرایط مالی از همین امروز می تواند نتایج خوبی را در آینده به همراه داشته باشد. 

  پول نیوز

  علیرضا رضوی

  فنون موفقیت شغلی و اجتماعی برای همه

  چگونه | آمادگی | خود | در | برابر | رکود | اقتصادی | را | افزایش | دهیم؟